Op internet kun je veel gedichten lezen. Ik mag daar graag van genieten en schrijf sinds een aantal jaar ook zelf korte gedichten. Dat was toen ik begon met gedichten schrijven nog niet voor een website. Ik schreef omdat ik er graag mee bezig was en vooral voor mijzelf.

Voor de gedichten die ik schreef had ik een klein oud kladblokje die op de vensterbank in de keuken te vinden was. Zelfs de kaft was door het zonlicht dat naar binnen viel verkleurd. Ik heb dat kladblokje nog steeds, geniet van de gedachten die ik daarin heb geschreven en hecht veel waarde aan dat kleine oude kladblokje.

Schrijven voor een ander …

Ik ben na lange tijd ook gaan schrijven voor anderen. De gedichten die ik schreef werden elke keer opnieuw gewaardeerd. Ik kreeg al snel het besef dat gedichten de steun gaven bij bijzondere momenten soms hard nodig waren. Het was mijn manier te laten weten dat ik aan iemand dacht.  Zo verwoorden ik steun, verdriet en blijdschap op een mooie manier. 

Ik schreef steeds vaker gedichten en het vertrouwde kladblokje raakte al snel vol. Ik moest daaraan toegeven en kocht diezelfde dag een nieuw en prachtig kladblokje voor nieuwe gedichten. Dat was de dag dat ik in prachtige sierletters geschreven gedichten op het oude kladblokje schreef welke nu de naam van deze prachtige website is geworden.

Gedichten mag je delen …

En dan komt ineens de vraag of een van je gedichten gedeeld mag worden op sociale media. Natuurlijk mag dat. En daar stond het gedicht dat ik voor iemand had geschreven met ongelofelijk veel likes en reacties. Het gaf mij meer dan een bijzonder gevoel waar ik nog altijd enorm trots op kan zijn. De gedachten om zelf een website te beginnen borrelde langzaam maar zeker op terwijl ik in het kladblokje “dat geschreven gedichten heette aan het bladeren was. 

Ik ben die zelfde dag begonnen met het digitaliseren van enkele gedichten en registreerde het domeinnaam geschreven gedichten om  aan de slag te kunnen. Al voelde de gedachten van een eigen website met persoonlijke en soms gevoelige gedichten nog best wel vreemd. 

De essentie van mijn gedichten

Noem het ouderwets, omslachtig, … Maar elk gedicht dat je op deze website leest stond eerst in het oude kladblokje. 

Geen gedicht verlaat mijn gedachten zonder met pen geschreven te zijn. Elke keer open ik het kladblokje dat op de vensterbank van de keuken te vinden is. Ik schrijf gedichten op, nog altijd schrijf ik met de vertrouwde pen op het papier van het oude kladblokje. Nog altijd,  nooit zal dat veranderen. Het is immers de essentie van deze website!

Vergeet dit gedicht niet te delen: