Berichten met het trefwoord "geleerd"

Hoe het moet

Geschreven gedichten | Hoe het moet

Misschien ben ik vergeten hoe het moet
wat jij mij in vele jaren heb geleerd
Ben ik vergeten wat het met je doet
is dat alles nu weg en verteerd

Mama, ik herinner mij elke dag
dat wat ik mijn leven dragen zal
Ik kijk terug met een mooie lach
Zelfs als ik het soms verknal

Ik heb een voorbeeld, hoe het moet
al doe ik veel op mijn eigen manier
Het gaat er niet om hoe je het doet
als je het maar doet met plezier

Ook dat heb jij mij bijgebracht
dat niet alles je altijd zal lukken
Het is ook niet wat ik verwacht
Alleen zo kun je geluk plukken

Verhuld in eeuwige pijn

Geschreven gedichten | verhuld in eeuwige pijn

Mijn lichaam
verhult in eeuwige pijn
Waarvoor ik mij schaam
dat ik nu zo moet zijn

Ik heb er van geleerd
dat doe ik nog elke dag
Want iets ging verkeerd
dat maakte mij van slag

Maar rechtzetten
dat kan ik niet
Ik moet mij beletten
en ben niet wat je ziet

De eerste passen die je zet, zet je altijd vooruit.

Geschreven gedichten | De eerste passen die je zet zet je vooruit

Vooruit lopen. Zo is ons geleerd. En je hoeft niet de voorste te zijn. Vooruit gaan volstaat in de huidige maatschappij. Maar wie niet vooruit kan dan? Staan zij aan de rand van onze maatschappij. Op het punt te vallen. Een vraag die ik u niet voor niets wil voorleggen. Het heeft alles te maken met problemen willen zien om met oplossingen te kunnen komen.

We willen (als Nederland) doorwerken tot ruim 67 jaar. Dat is afgesproken. Maar dat geeft ook de plicht te zorgen. Te zorgen voor een ieder die even niet vooruit kan. Een ieder die zijn passen moet tellen. Enkele weken, maanden of misschien wel jaren. Dit kan bijvoorbeeld door ziekte komen. Misschien wel door toedoen van hard werken of een bedrijfsongeval. Maar daar ontbreekt het ineens aan elke vorm van staan voor een gezonde maatschappij. Waarin wij voor elkaar zorgen. Voor hen die hard werken. Die elke dag vroeg uit de veren zijn en vaak tot laat in de avond.

De passen tellen, sneller fit

In plaats van voor elkaar zorgen tellen wij de passen. En de eerste passen (zelfs in moeilijke periode), zet je altijd vooruit. En die zelfde passen beoordelen wij. Zo bent u sneller fit voor werk. En als u zorg verwacht, niet doen. Vooruit is vooruit. En dat zien we graag. Met trieste groet, werkend Nederland.

Want stel u de vraag aan uzelf of vooruitgang behaald kan worden. Dat is geheel afhankelijk van het tendens vanwaar deze bekeken mag worden. Spreek gerust een arbeidsdeskundige van het UWV die alledaags werk verricht. Maar zich door wetgeving en afbakening niet meer kan pretenderen als arbeidsdeskundige. Hij die geen invloed heeft op zaken die er toe doen. Omdat hij in een geheel opzicht afhankelijk is van de verzekeringsarts (die verzuimd goed werk te verrichten), waardoor het UWV zelf ziek blijkt.

Samenwerking, ver te zoeken

Ik heb het ten tijde van gesprekken benoemd. Een bakker kan zonder deeg zijn brood niet bakken, zonder het bijvullen van schappen kunnen kassiers niet afrekenen en zonder een objectief oordeel waarbij goed overleg tussen patiënt, behandelaars (specialisten) en de verzekeringsarts kan een arbeidsdeskundige medewerker zijn werk niet doen. Maar bij het UWV wel. Zonder dat de informatie klopt is oordelen mogelijk, kunnen gesprekken doorgaan en is het afronden mogelijk. Niet eens? Maak maar bezwaar! Zonde omdat er al wachttijden zijn. Zonde omdat het te eenvoudig is. Stel je eens voor dat de slager je verteld: morgen ziek? Maak maar bezwaar!

Er is niet voor niets een werkend systeem, maar helaas zonder de juiste mensen en mogelijkheden om een daadwerkelijk houdbaar advies te handhaven. Waarbij zaken als ziekte, wat vinden specialisten en wat kan het uwv ten alle tijden behoren samen te werken.

Als het de UWV verzekeringsarts betreft is het negeren van operatie en revalidatie advies de gewoonste zaak. Want daar word u niet beter van. Wat voelt als met hartproblemen op de gipskamer worden gelegd.

Al heb je leren lopen

Geschreven gedichten | Al heb je leren lopen

Al heb je leren lopen
leren staan en leren vechten
om te bereiken waar je sta
Te staan met beide benen
op de grond, krachtig en sterk
Al heb je leren lopen
leren rennen en leren vluchten
om te bereiken wie je bent
te zijn wie je wilt zijn
op elke plek, jezelf kunnen zijn
Al heb je leren lopen
leren vertellen en roepen
om te vertellen wie je bent
roepen wie je niet wil zijn.
slechts weinigen luisteren
Maar iedereen heeft een oordeel
zonder lopen,
te hebben geleerd